TÜRK DİŞHEKİMLERİ BİRLİĞİ AKADEMİ

SE Modül Programı
  • 158

Periodontal Hastalıkların Etiyolojisi, Tanı ve Tedavi Planlaması



Periodontal hastalık, esasen dişin destek dokularında yıkıma neden olan kronik inflamatuar hastalık olsa da konağın (hastanın) inflamasyona yönelik verdiği yanıt ile şekillenmektedir. Bu açıdan değerlendirildiğinde periodontal hastalığın oluşmasında yani etiyolojisinde rol alan bu mikroorganizmalardan hastalık oluşumunda hangisinin etkin bir rol oynadığının bilinmesi kadar konağın verdiği yanıtın (hastanın mikroorganizmaya karşıya gösterdiği bağışık yanıt) düzenlenmesinde rol alan bireysel ve çevresel faktörler göz önüne alınarak periodontal hastalık tanısının nasıl konulacağı bu eğitimin temelini oluşturmaktadır.

Özellikle periodontal hastalık tanısının konulmasında klinik olarak dikkat edilmesi gereken noktalar ile birlikte 2018 yılında güncellenmiş olan periodontal hastalık sınıflamışına göre hastaların nasıl ayırt edilmesi gerektiği bu eğitimin bir diğer parçasını oluşturmaktadır. Hastaların uygulanacak olan periodontal tedaviye katılımları periodontal tedavinin en önemli parçalarından birisini oluşturduğu bilincinden hareket ile hastaların klinikte bu açıdan nasıl değerlendirilmeleri gerektiği ve bu değerlendirmenin objektif ve mümkünse sayısal bir değerlendirme ile olabilmesi için örnek olgu üzerinden uygulanabilecek klinik yaklaşıma da yer verilmektedir. Özellikle destekleyici periodontal tedavinin önemi bu kapsamda vurgulanmaktadır.

Eğitimin son kısmında ise etkenin belirlenmesine yönelik günümüzdeki teknolojik gelişmeler ışığında kliniklerde kullanılmaya başlanan cihazlara da yer verilmiştir. Kapsamının yanı sıra klinik olgu üzerinden uygulama esaslarına dayanan ve temel bilgilerin bir kez daha hatırlanmasını amaç edinmiştir.

  • Bilgi

    Etkinlik No :
    Etkinlik Türü : Tek Disiplinli Modüler(TDM) Eğitim Programı-TDM-4: Temel klinik Periodontoloji
    Etkinlik Alanı :

  • Zaman

  • Yer

    ONLİNE

  • Ücret