TÜRK DİŞHEKİMLERİ BİRLİĞİ AKADEMİ
TDB 22.ULUSLARARASI DİŞHEKİMLİĞİ KONGRESİ SONA ERDİ
  • 26.05.2016
  • 2,738

TDB 22.Uluslararası Dişhekimliği Kongresi, 21 Mayıs 2016 Cumartesi günü Fuarİzmir’de yapılan kapanış töreni ile sona erdi.

19 Mayıs 2016 tarihinde başlayan Kongre bilimsel programı kapsamında 100’e yakın yerli- 20 yabancı konuşmacı mesleğin güncel bilimsel ve teknolojik gelişmelerini meslektaşlarımızla paylaştılar. Aynı anda 5 salonda 100’ün üzerinde oturum yapılırken, 9 kurs, 10 panel ve 72 sözel bildiri ile bilimsel program katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

4000 m2’yi aşan Expodental Fuar alanında ise ağız-diş sağlığı endüstrisi ve dişhekimliği malzeme üretimi, ithalat ve satışını yapan 140’a yakın yerli ve yabancı firma cazip fiyat ve ürün seçeneklerini meslektaşlarımızla buluşturdular.

Tören, artık gelenekselleşen ve başından sonuna kongremizin hikayesini anlatan kapanış filminin gösterimi ile başladı.

Sonra sahneye davet edilen  İzmir Dişhekimleri Odası ve Organizasyon Komitesi Başkanı Prof.Dr.Alirıza Alpöz  ve  ardından  TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel birer konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından Türk Dişhekimleri Birliği ve İpana & Oral B  Koruyucu Ağız-Diş Sağlığı Bilimsel Araştırmaları Teşvik Ödülleri sahiplerini buldu.

Prof. Dr. Murat Akkaya, Prof. Dr. Ece Eden ve   Prof. Dr. Esra Yıldız’dan oluşan Jürinin;  16 adet başvuru içinden yaptıkları değerlendirme sonucunda Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’nden katılan Prof. Dr. Dilşah Çoğulu’nun hazırladığı  “A long-term effect of caries-related factors in initially caries-free children”başlıklı çalışma birinciliğe; Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’nden katılan Doç. Dr. Arzu Aykut Yetkiner’ in hazırladığı “Effect of Acidic Solution Viscosity on Enamel Erosion” başlıklı çalışma ise ikinciliğe layık görüldü.

Ödül almaya hak kazanan araştırmacılardan birinciye 7.500 TL, ikinciye 5.000 TL ödül ve birer  plaket verildi.

Daha sonra dişhekimliği fakültesi öğrencilerine yönelik  yapılan ve bu sene çok yoğun katılımla gerçekleştirilen ‘Ağız-Diş Sağlığı Genel Sağlığın Ayrılmaz Parçasıdır’ konulu Afiş Yarışması sonuçları  açıklandı.

Prof. Dr. Nilüfer  Sezer, Prof. Dr. A. Rıza Alpöz, Prof. Dr. Necdet Erdilek,  Prof. Dr. Hasan Hüseyin Yılmaz , Doç. Dr. Sevgi Avcı ve Yrd. Doç. Dr. Ender Akan’dan oluşan Jürinin; 29 başvurusu içinden yaptıkları değerlendirme sonucunda Dumlupınar Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’nden katılan Yasin Dalgıç ve Biruni Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’nden katılan Umut Akdüzen’in ortak hazırladığı  afiş çalışması birinciliğe,

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’nden katılan Derya Ortaç ve Bahçeşehir Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünden katılan Gaye Kaymak’ ın ortak hazırladığı afiş çalışması ikinciliğe,

Gazi Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’nden katılan Müslim Bayrak ve Berrak Özkan’a ait afişler ise ayrı ayrı üçüncülüğe layık görüldü.

Birinciye 3000 TL, ikinciye 2000 TL, üçüncüye 1000 TL. para ödülü verildi.

Afiş yarışmasında dereceye giren eserleri görmek için tıklayınız… 

Sözel Bildiri, Poster ve En İyi Vak’a Ödülleri de kapanış töreninde sahiplerini buldu.

Sözel Bildiri Ödülleri’nde; birinciliğe ‘OP-05 MMP13 ve MMP20 Gen Polimorfizmleri ile Diş Çürüğü İlişkisinin İncelenmesi’(Funda Çağırır Dindaroğlu, Nesrin Eronat, Asude Alpman, Dilşah Çoğulu, Burak Alpman, Özgür Çoğulu), ikinciliğe ‘OP-27Farklı Irigasyon Aktivasyon Sistemlerinin Kollajenden Oluşturulan ‘Biyo-Moleküler Film’i Uzaklaştırma Etkinliğinin Yeni Bir Model Dizaynı Ile Değerlendirilmesi’ (Hicran Dönmez Özkan, Kubilay Metin, Zehra Burcu Bakır,Senem Gökçen Yiğit Özer) ve  üçüncülüğe OP-31-Süt Dişlerinde Oluşturulan Farklı Deneysel Koşullarda Elektronik Apeks Bulucuların Güvenirliliğinin Değerlendirilmesi (Alp Abidin Ateşçi, İlhan Uzel,  Mehmet Emin Kaval, Aslı Topaloğlu Ak) kayık görüldü.

Poster Ödülleri’nde; birinciliğe  ‘PP-258 Koroner Arter Hastalığı ve Periodontitis İlişkisinde Akut Faz Reaktanları’ ( Zuhal Yetkin Ay, Başak Temelli, Fatih Aksoy, Ersin Uskun, Ercan Varol)  ikinciliğe ‘PP-057 Bir Üniversite Hastanesindeki Pedodonti Kliniğine Başvuran 156 Dental Travma Olgusunun Değerlendirilmesi’ ( Mesut Elbay, Ülkü Şermet Elbay, Ceren Uğurluel, Can Kaya) ve üçüncülüğe ‘PP-061 Farklı Işınlama Sürelerinin Ormoser Gelenkesel Kompozit ve Ormoser Bulk fill Kompozitin Mikrosertlikleri Açısından Karşılaştırılması’ (Ali Burak Kaya, Pınar Yılmaz Atalı,  Faik Bülent Topbaşı) layık görüldü.

En İyi Vak’a Ödülü’ne, ‘PP-012 Endodontik Cerrahi Uygulanan Dentigeröz Kist Olgularında Klinik Başarının Değerlendirilmesi: Olgu Serisi’ çalışmaları ile Mehmet Emin Kaval, Uğur Tekin ve Mehmet Kemal Çalışkan layık görüldü.

Dereceye giren katılımcılara ödülleri TDB Genel Başkanı Prof.Dr.Taner Yücel ve  İzmir Dişhekimleri Odası ve Organizasyon Komitesi Başkanı Prof.Dr.Alirıza Alpöz  tarafından takdim edildi.

Ödül töreninin ardından TDB Kongrelerinde artık geleneksel hale gelen bayrak devir teslim törenine geçildi. İzmir Dişhekimleri Odası ve Organizasyon Komitesi Başkanı Prof.Dr.Alirıza Alpöz  ve  TDB Genel Başkanı Prof.Dr. Taner Yücel, gelecek sene İstanbul’da yapılacak kongreyi düzenleyecek olan İstanbul Dişhekimleri Odası Prof.Dr.Turhan Atalay’a  törenle Kongre Bayrağını teslim etti.

TDB 22. Uluslararası Dişhekimliği Kongresi kapanışında kongre ana sponsorları; Signal, Colgate, İpana /Oral B, Sensodyne, Listerine ve TEB yetkilileri sahneye davet edilerek birer teşekkür plaketi sunuldu. Daha sonra sahneye TDB Merkez Yönetim Kurulu, Yüksek Disiplin Kurulu ve Merkez Denetleme Kurulu Üyeleri davet edildi.

Daha sonra Prof.Dr.Taner Yücel ile Prof.Dr.Alirıza Alpöz tarafından Oda Başkan ve Yöneticilerinin ardından sırasıyla Organizasyon Komitesi Üyeleri, İzmir Dişhekimleri Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, TDB İdare Müdürü ve çalışanları, İzmir Dişhekimleri Odası  personeli  sahneye davet edilerek katkılarından ötürü  teşekkür  edildi.

Son olarak yapılan hediye çekilişinde fuara katılan ve kapanış töreninin sponsorluğunu üstelenen Voco, Quintessence, İpana&Oral B, Dentsply, 3M, Dentalin, İmplament ve Yeni Oral Laboratuarları ile Kerr firmalarının verdiği hediyeler yapılan bir çekilişle sahiplerini bulurken, Rem Dental tarafından verilen Fona 1000S Dental Üniti salonda oldukça büyük heyecan yarattı.

Ve bir kongre daha sona ererken, 23.Kongremizde İstanbul’da buluşmak üzere İzmir’e veda edildi.

Kongre Haberleri 

-  Meslek Sorunları Sempozyumu

TDB Başkanlar Konseyinden Açıklama: ‘Yönetmelikle İlgili Belirsizlik Kabul Edilemez’

-  TDB 22.Uluslararası Dişhekimliği Kongresi Başladı

-  TDB MYK ve Bilimsel Dernek Başkanları Ortak Toplantısı

-  TDB MYK ve Dişhekimliği Dekanları Konseyi Yürütme Kurulu Ortak Toplantısı

-  Ağız-Diş Sağlığı Konseyi Toplantısı

-  6.Komşu Ülkeler Dişhekimleri Birlikleri İşbirliği Platformu Toplantısı

-  10.TDB Öğrenci Kongresi ve Dental Olimpiyatlar

-  Expodental 2016

-  Kongre Bilimsel Programı

-  Kongre Sosyal Programı