TÜRK DİŞHEKİMLERİ BİRLİĞİ AKADEMİ
TDB 22.ULUSLARARASI DİŞHEKİMLİĞİ KONGRESİ BAŞLADI
  • 23.05.2016
  • 2,333

TDB 22.Uluslararası Dişhekimliği Kongresi, İZFAŞ Fuarİzmir ‘de  19 Mayıs 2016 tarihinde yapılan açılış töreni ile başladı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış törenini açılış törenine; TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel ve Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Yüksek Disiplin Kurulu Üyeleri, Merkez Denetleme Kurulu Üyeleri,  Arnavutluk Dişhekimleri Birliği Başkanı Dr. Dorjan Hysi, Azerbaycan Dişhekimleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Rena Aliyeva, Bosna Hersek Dişhekimleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Maida Ganibegovic-Selimovıc, Kosova Dişhekimleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Kujtim Shala, Fas Dişhekimleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Jamil Lazraq, Gürcistan Dişhekimleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Vladimer Margvelashvilli,  Kazakistan Stomatoloji Birliği Başkanı Dr. Azamat Baigulakov, Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası Başkanı Dt. Hüseyin Bıçak, Kırgızistan Stomatoloji Birliği Başkanı Dr. Abibilla Kalbaev,  Lübnan Dişhekimleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Carlos Khairallah, Makedonya Dişhekimleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Vladimir Popovski, Pakistan Dişhekimleri Birliği Sayanı Prof. Dr. Arshad Hasan ve Yemen Dişhekimleri Birliği Başkanı Dr. Mohamed Salem Binhafid ile Dr. Rania Algunaid, TDB Geçmiş Dönem Başkanları Eser Cilasun, Celal Korkut Yıldırım, Prof.Dr.Onur Şengün ve Prof.Dr.Murat Akkaya, TDB Geçmiş Dönem Genel Sekreterleri Hüsnü Çuhadar, A.Murat Ersoy, Nezih Yavuz Tan, Süha Alpay ve A.Tarık İşmen,Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, K.Maraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Uşak, Zonguldak Dişhekimleri Odalarının Başkan ve Yöneticilerinin yanı sıra, Dişhekimliği Fakültesi Dekanları, 22.Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Muğla Milletvekili Orhan Seyfi Terzibaşıoğlu başta olmak üzere çok sayıda konuk katıldı.

Kongre açılış filminin gösterilmesinin ardından TDB 22. Uluslararası Dişhekimliği Kongresi’ne ev sahipliği yapan İzmir Dişhekimleri Odası ve Kongre Organizasyon Komitesi Başkanı Prof.Dr.Alirıza Alpöz ve Kongre Organizasyon Komitesi Genel Sekreteri Ersin Atinel birer konuşma yaptılar.

İzmir Dişhekimleri Odası ve Kongre Organizasyon Komitesi Başkanı Prof.Dr.Alirıza Alpöz yaptığı konuşmada; “14 yıl aradan sonra TDB Uluslararası Dişhekimliği Kongresi’nin İzmir’de yapılması bizleri oldukça mutlu etmiştir. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı gibi anlamlı bir günde kongremizin açılışını yapıyor olmaktan ayrıca onur duyuruyoruz. 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos  ve 29 Ekim gibi günler tüm milletimiz için önemli ve çok değerli günlerdir. Bu günlere sahip çıkmalıyız, bayramlarımız bizim için çok önemlidir ” dedi. 

“Güçlü bir bilimsel ve sosyal  program ile başlayan kongremize oldukça yüksek bir katılım olması bizleri memnun etmektedir” diyen  Alpöz sözlerine; “Ülkemiz zor günlerden geçiyor, her gün  şehit haberleriyle uyanıyoruz, ocaklar sönüyor, çocuklarımız yetim  kalıyor, bugün bu kongre ve toplantıları rahatça gerçekleştirebiliyor, yataklarımızda rahat uyuyorsak aziz şehitlerimiz sayesinde bunu unutmamalıyız.  Tüm şehitlerimizi rahmet  ve minnetle anıyoruz ruhları şad  olsun. Hepimize güzel ve verimli bir kongre diliyorum” diyerek tamamladı.

Kongre Organizasyon Komitesi Genel Sekreteri Ersin Atinel ise yaptığı konuşmada kongre hakkındaki  detaylı bilgileri katılımcılarla paylaştı: “1 yıl boyunca sizlere güzel bir kongre hazırlamak için 9 Komite Başkanı ve toplam 60 kişilik bir organizasyon komitesi olarak çalıştık. Kongremizde dişhekimleri ve dişhekimliği fakültesi öğrencileri olmak üzere yaklaşık 4000’e yakın katılımcı bizlerle birlikte olacak. Sizler için güçlü bir bilimsel program hazırladık. Yerli ve yabancı 100’e yakın konuşmacı mesleğimizle ilgili güncel konularda toplam 6 salonda 17 panel, 40’ın üstünde konferans, 10 kurs, seminer ve çeşitli forumların yer aldığı bilimsel programda bizlerle olacak.

4000 m2’yi aşan ve tüm yenilikleri göreceğiniz 12 ana sponsor desteği, 140’a yakın yerli ve yabancı firmanın yer aldığı bir fuar alanımız var. Bu yıl bir ilk gerçekleşiyor. 10.TDB Ulusal Öğrenci Kongresi kongremiz ile aynı anda gerçekleştirilecek. Ayrıca yoğun bir sosyal programda bizleri bekliyor.” dedi.

Açılış töreninde Dekanlar Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Zeynep Yeşil Duymuş bir konuşma yaptı. Duymuş; Dişhekimliği sürekli gelişen bir meslektir. Fakültelerimizin mezuniyet sonrası eğitimi ihmal ettiğini itiraf etmeliyiz.TDB’nin yıllar öncesinden başlayanına mezuniyet sonrası Sürekli Dişhekimliği Eğitimi çalışmaları önemli bir boşluğu doldurmuştur. Bu hizmeti takdir ediyoruz. Alt yapısı, fiziki koşulları ve akademik kadrosu oluşturulmadan yeni Fakülte açılmasını sakıncalı buluyoruz.” diye konuştu.

TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Taner YÜCEL de yaptığı konuşmada;

“Türkiye Cumhuriyetinin aydınlanma meşalesinin yakıldığı bu güzel 19 Mayıs gününde İzmir’e ve TDB’nin 22. Uluslararası Dişhekimliği Kongresine hoşgeldiniz.

TDB’nin 30. yılında İzmir’de gerçekleştirdiğimiz bu kongrenin bilimsel programları sizlerin muayenehanenizde en çok ihtiyaç duyduğunuz alanlar olan adeziv dişhekimliği; implantoloji ve dijital dişhekimliği üzerine kurgulanmış ve ayrıca biz dişhekimlerinin genel hekimlik nosyonumuzu arttıracak olan şeker hastalığı, kalp ve kroner hastalıklar, göğüs hastalıkları ve kanser gibi başlıca “bulaşıcı olmayan hastalıklar” ile ilişkilerini ele alan panellere yer verilmiştir.

Dişhekimliğini ilgilendiren hemen tüm konularda yüksek bir bilimsel standardı oluşturmaktan dolayı kıvançlıyız.

Değerli katılımcılar sizlerle paylaşmak istediğim diğer bir ilk ise TDB Kongre tarihinde 1000’in üzerinde öğrenci kardeşimizin bizlerle kongrede buluşmasıdır.

Belki de dünya da ilk defa bir meslek örgütü düzenlediği uluslararası bilimsel kongresinde geleceğin dişhekimlerini bugün mesleğin uygulayıcısı meslektaşlarıyla bir araya getirmekte ve kongrenin kültürü içerisinde kaynaştırmaktadır. Bu meslek örgütünün dişhekimliği mesleğinin bilimselliğine yaptığı en büyük yatırım olsa gerek. Şimdi bütün katılımlar, ülkemizin dört bir yanından gelen dişhekimliği fakültesi öğrencilerini alkışlamaya davet ediyorum.” dedi.

Prof. Dr. Taner YÜCEL’in açılış konuşması için tıklayınız…

Konuşmaların ardından TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel tarafından Toplum Ağız Diş sağlığı alanında yapmış olduğu çalışmalardan ötürü Prof.Dr.İnci Oktay’a plaket verildi.

Materyaller üzerine özel araştırmalar yapan, son 5 yıldır Zürih Üniversitesi Protez Kürsüsünde görev yapan ve Dental Materyaller bölüm başkanlığının yanı sıra EPA Genel Sekreterliği seçimlerini kazanan ilk Türk Profesör unvanına da sahip olan Prof. Dr. Mutlu Özcan’a da mesleki başarılarından ötürü plaket verildi.

Son olarak sahne alan Türkiye’nin en güçlü seslerinden Hakan Aysev performansı ile hem izleyenlere unutulmaz dakikalar yaşattı hem de açılışa renk kattı.

Kongre katılımcılarına teşekkür edilmesi ile açılış töreni sona erdi. 

Açılış töreninin ardından Expodental 2016 fuar açılışına geçildi.   

4000 m2’yi aşan bir alana kurulan Expodental 2016 Fuarı kapsamında firmalar, cazip fiyat ve ürün seçeneklerini meslektaşlarımızla buluşturdular.

Türk Dişhekimleri Birliği Akademi