TÜRK DİŞHEKİMLERİ BİRLİĞİ AKADEMİ
TDB AKADEMİ-HASTA OKULU ‘Kanser Hastalarında Ağız - Diş Sağlığı’ Ele Alındı
  • 29.09.2016
  • 1,555

TDB Akademi Hasta Okulu’nda,  27 Eylül 2016 tarihinde  ‘Kanser Hastalarında Ağız - Diş Sağlığı’ ele alındı.

Günümüzde kanser tedavisi, gelişen teknoloji ile birlikte hızla yeni ilaçların ve farklı tedavi prensiplerinin kullanımının olduğu geniş bir tedavi sahasıdır. Bu tedavi süreci cerrahi, radyoterapi ve kemoterapi gibi ana dalları ilgilendirse de hastanın süreci sağlıklı bir şekilde tamamlayabilmesi için psikiyatrist, onkoloji hemşiresi, diyetisyen, dişhekimi gibi destek sağlayacak grubunda dahil olması gereken bir dönemdir.

Doç. Dr. Kıvanç Bektaş Kayhan’ın sunumuyla gerçekleştirilen Hasta Okulu’nda; onkoloji destek ekibi içinde yer alan dişhekiminin hastasına tedavi öncesi, tedavi süresince ve tedavi sonrasında değişen oral ve dental durumuna göre uygun oral hijyen prosedürlerini anlatmasının  ve her hastanın kendine özel durumuna göre düzenlenecek dental tedavilerin hastanın tedavi kaynaklı oral ve dental etkilerini en aza indireceğine değinildi.

Doç. Dr. Kıvanç Bektaş Kayhan ve konuklarımıza katılımlarından ötürü teşekkür ediyoruz.

Değerli akademisyenlerimizin belirlenen konular dahilinde  halkımızı aydınlatmak üzere bilgilendirmelerde bulunacağı ‘Hasta Okulu’nun yedinci etkinliği, 11 Ekim 2016 tarihinde yapılacak ve Okul Öncesi Çocuklarda Ağız-Diş Sağlığı’  ele alınacak.

Hasta okuluna katılım ücretsiz olup, belirlenen kontenjanlar dâhilinde kayıt yaptıran herkes katılabilecek.

Kayıt için müracaat Sayın Başak Kulaçoğlu’na mesai saatleri içinde (09.00-18.00) 0312 435 93 94 / 111 nolu telefondan yapılabilir.

TÜRK DİŞHEKİMLERİ BİRLİĞİ AKADEMİ